Veelgestelde vragen


Zijn mijn gasten op vakantie ook verzekerd?

Je verblijft in een prachtig vakantiehuis en je vrienden verblijven in dezelfde streek. Onder het mom van 'mi casa es su casa' heb je ze uitgenodigd. In de nacht dat je gasten blijven logeren vindt er een inbraak plaats. Geld weg, iPhones weg. Je vraagt je af of deze diefstalschade gedekt is op je doorlopende reisverzekering bij Zelf.

Antwoord: de vermiste eigendommen van je gasten zijn op jouw reisverzekering niet verzekerd.

Wie zijn er verzekerd?

Dus de reisverzekering geldt alleen voor jezelf en voor eventuele gezinsleden die je bij het afsluiten van de verzekering opgeeft. Met gezinsleden bedoelen wij hier je partner en kinderen tot en met 26 jaar. Je gasten op je vakantieadres zijn alleen verzekerd als ze zelf een reisverzekering hebben geregeld.

En de annuleringsverzekering?

Stel je bent van plan om met vrienden en hun kinderen op vakantie te gaan. Jouw gezin telt in totaal 4 personen en voor hen heb je een reisverzekering met annuleringsdekking geregeld. Het andere gezin, dat 5 personen telt, heeft geen reisverzekering met annuleringsdekking. Net voor de vakantie overlijdt je vader. Je besluit om de 7-daagse strandvakantie te annuleren. Je krijgt 4/9 van de reissom terug. De annuleringsverzekering van Zelf vergoedt niet reissom van je vrienden.

Lees het artikel van Lars (juni 2013).

geplaatst in: Reisverzekering