Veelgestelde vragen


Wat moet ik doen om een Artikel 34 WAM verklaring aan te vragen?

Helaas komt het nog steeds voor dat auto’s niet verzekerd zijn, ondanks de wettelijke verplichting hiervan. Dit kan komen omdat er een achterstand is in de premie betaling of omdat men is vergeten om de auto te verzekeren.

Als de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) constateert dat je auto onverzekerd is, riskeer je een boete van enkele honderden euro’s. Soms komt het voor dat je auto ten onrechte als onverzekerd geregistreerd staat. In deze gevallen kan je een verklaring ontvangen waarin je verzekeringsmaatschappij verklaart dat je voertuig wel verzekerd was op de controledatum. De verklaring noemen we de Artikel 34 WAM verklaring. Als je deze verklaring krijgt, wordt een eventuele boete kwijtgescholden.

Om te controleren of je recht hebt op een Artikel 34 WAM verklaring, kan je je boete inscannen en via het contactformulier naar ons toesturen. Wij beoordelen dan of je op het moment van de controle onterecht afgemeld was van de verzekering. Als je geen mogelijkheid hebt om deze verklaring in te scannen, kan je een kopie per post naar ons toesturen. Houd er rekening mee dat het via deze weg langer duurt voordat je een antwoord van ons hebt.

geplaatst in: Autoverzekering