Veelgestelde vragen


Wat is een WA verzekering?

WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid. Het is een verplichte verzekering voor iedereen die een motorrijtuig bezit en er in rijdt. Een WA-verzekering keert uit bij schade of letsel aan anderen die jij hebt veroorzaakt in je auto.

WA verzekering is een verplichte verzekering

WA is dus een autoverzekering die schade aan anderen dekt. Deze verzekering is niet alleen verplicht in Nederland, maar ook in veel andere landen. Met de WA-verzekering zijn alle verkeersdeelnemers verzekerd voor schade die door jou, als verzekeringsnemer, wordt veroorzaakt.

Wat zijn de maximale bedragen?

De WA-verzekering van Zelf biedt dekking tot een bedrag van € 2.500.000 bij materiĆ«le schade (schade aan spullen) en € 6.070.000 bij letselschade.

Welke extraatjes krijg je bij deze verzekering?

Extra dekkingen die onze WA-verzekering biedt is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij wanneer schade aan jouw voertuig is gebracht. Ook vergoeden wij proceskosten als je bij een civiele procedure betrokken raakt. Bovendien staan wij garant voor een borgstelling tot € 50.000 bij inbeslagname van jouw auto. Ten slotte bieden wij hulp bij schade na een ongeval in binnen- en buitenland.

geplaatst in: Autoverzekering