Veelgestelde vragen


Autoverzekering basisdekking: wat zijn mijn keuzes?

De basisdekking van onze autoverzekering komt in 3 varianten: WA, WA Extra (beperkt casco) en WA All risk (volledig casco). Welke je daarvan kiest hangt af van hoe in welke mate je je auto wilt verzekeren. En dat hangt nauw samen met de leeftijd, of eigenlijk de restwaarde, van je auto.

Basisdekking autoverzekering WA-verzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is voor iedereen verplicht die een auto bezit. Een WA-verzekering keert uit bij schade die jij aan anderen hebt veroorzaakt. Dat geldt niet alleen voor schade aan hun spullen, maar ook voor eventueel letsel dat je erbij veroorzaakt.

Vooral dat laatste kan leiden tot forse schadeclaims (denk aan iemand die arbeidsongeschikt wordt). De WA-dekking wordt over het algemeen gekozen voor auto's die ouder zijn dan 8 jaar.

Basisdekking autoverzekering: WA Extra

De WA-extra dekking noemen we ook wel WA Beperkt Casco. Naast de dingen waar je voor verzekerd bent met de basisdekking WA, ben je ook verzekerd voor brand, diefstal, botsingen met loslopende dieren en schade door hagel, storm en overstromingen. De WA Extra of WA Beperkt Casco wordt meestal gekozen voor auto's die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn.

Basisdekking autoverzekering: WA All Risk

De WA All Risk, of volledig Casco, is de meest complete basisdekking die wij bieden. Zo ben je ook verzekerd als je een paaltje raakt op de parkeerplaats bij de supermarkt. De WA All Risk dekking biedt hetzelfde als de twee voorgaande basisdekkingen en is uitgebreid met: aanrijdingen, slippen & omslaan, te water raken en vandalisme.

geplaatst in: Autoverzekering